Dominique Strauss-Kahn: Bekend, Man en een Seksgerelateerde beschuldiging

DSC_0001

Mooier kun je het niet krijgen als pers. Het is een onderwerp waarop je je kunt uitleven als op een lap deeg. Uitrollen en nog eens uitrollen tot het deeg zo dun is dat je er doorheen kunt kijken. Dan maak je er weer een bal van en je kunt er opnieuw aan de slag. Zo wordt de doopceel van Dominique Strauss-Kahn op dit moment gelicht: we weten inmiddels waar Strauss-Kahn  is geboren, waar hij school is gegaan, waar hij wel en niet van houdt. DSK, zoals hij steeds meer wordt genoemd (een bekende van iedereen dus waarom geen afkorting), is voorpagina-, binnenpagina- en achterpaginanieuws.
Maar Is Strauss-Kahn ook schuldig? Die vraag moet nog beantwoord worden. Door de overweldigende media-aandacht is dit inmiddels voor het grote publiek geen vraag meer maar een weet.
Wie hierbij stilstaat, moet zich er wel niet prettig onder voelen. Teveel vrouwen worden nog seksueel geïntimideerd door mannen. Toch zou je niet willen dat in een rechtsstaat de veroordeling voor het proces komt. Het zou justitie en politie in de Verenigde Staten daarom hebben gesierd als ze discreter omgegaan waren met deze zaak tot er juridisch het een en ander was uitgezocht.

Tekst: de redactie
Beeld: Anne Tjin