De ladder van Angelique Hoogmoed

trap

Graag stel ik jullie voor aan drie zangeressen die ik stuk voor stuk enorm bewonder. Zij gaan ieder een spetterende tijd tegemoet. Grijp je kans om ze te aanschouwen:

Amber Gomaa

Ongeveer 6 jaar geleden zag ik Amber Gomaa voor het eerst. Zij was de lieftallige achtergrond zangeres van Alain Clark. Door de jaren heen heb ik haar zien uitgroeien tot een power zangeres die heel goed weet wat ze wil. Ze heeft alles in huis voor een internationale carrière. Tijdens haar eindexamen in Paradiso, toch the place to be, stond de zaal op z´n kop en sleepte zij een 9,5 binnen!  Amber heeft The Amsterdam Vocal Company opgericht. Op dit moment zingt zij backing vocals bij wonderboy Jett Rebel. Zij staan op 9 juni op Pinkpop. Op 6 juli veroveren zij ongetwijfeld Muze Misse in Oss. Zeer waarschijnlijk volgen er meer festivals. Amber werkt hard aan haar EP. Deze zal in september verschijnen. Vanaf dat moment wil zij zoveel mogelijk spelen met haar band.

Lilian Vieira

Al een aantal jaar timmert Lilian Vieira met haar Samba Soul aan de weg. Op november 2013 verscheen op haar eerste solo album. Het is fantastisch ontvangen. Samen met Kees Gelderblom (gitarist), treedt Lilian op 27 juni op bij Jazz on the roof in Amsterdam. Gideon van Gelder (pianist) en Lilian vertolken op 29 juni delicaat dichtwerk van hun gezamenlijke held Toninho Horta in de North Sea Jazz Club.  Op 11 juli schittert Lilian, samen met een uitgebreide band, op Brussel Danst, de officiële Vlaamse feestdag. Tijdens het Viva Brasil festival, van 18 tot en met 20 juli, zal Zuco 103 na lange tijd hun rentree maken. Volgend jaar verschijnt hun nieuwe cd! Naast Zuco 103 zal ook de superband Banda MPB haar comeback vieren op het Viva Brasil festival. Zo wordt het een beetje het Viva Lilian Festival!!! Naast het spelen met haar eigen band heeft Lilian fijne samenwerkingsprojecten met de Amsterdamse Klezmer Band, The Phantom Four en het fameuze dj trio Kraak en Smaak. Met de laatste maakte zij, voor een grote bank, de enige echte Braziliaanse voetbalhit van Nederlandse bodem: Le Leo. In september verzorgt Lilian samen met o.a. Hermine Deurloo, Hans Vroomans, José Lopretti en Enrique Firpi een Brasil Jazz concert in de North Sea Jazz Club.

Deborah J. Carter

Zij is wat mij betreft de beste, maar vooral de liefste zangeres van Nederland. Haar warme stem en verschijning pakken je vanaf het eerste moment in. Vanaf 4 juni heeft zij een 10 daagse tour in verschillende steden in China.  Zij speelt op 5 juli op het Red Light Jazz Festival in Amsterdam. Op 6 juli geeft zij met Zandscape acte de presence op het Sail Jazz Weekend in Aalsmeer. Deborah treedt op 8 juli op tijdens North Sea Round Town, het (voornamelijk) gratis toegankelijke opwarm festival voorafgaand aan het North Sea Festival. Op 1 en 2 augustus zal zij samen met het Ben van den Dungen Quintet in Seoul, Zuid Korea optreden. Samen met  The Astrid Sulaiman Trio verzorgt Deborah op 9 en 10 augustus optredens in de Ubud Jazz Club op Bali. Op 11 augustus zingt zij met het Ben van den Dungen Quintet in de Candi Dasa Jazz Club op Bali. Overigens geeft ze in augustus zanglessen op muziekscholen in Zuid Korea, Bali en Kroatië. Vanaf 19 september start ze  samen met het Ben van den Dungen Quintet  de New York, Round Midnight tour. Na Uden spelen zij in diverse steden. Het volledige overzicht is te vinden op Deborah´s website: deborahcarter.com

Tekst: Angelique Hoogmoed