Columns

Zomernummer 2010

 

 

 

 

 

‘Na een universitaire opleiding in Zagreb op het gebied van kleding- en textielontwerp vond ik een baan bij het vrouwentijdschrift Svijet. Hiernaast was ik styliste bij de televisie. Ik had het naar mijn zin. Kleding heeft me altijd al gefascineerd. Al in mijn kleuterjaren was ik met kleding bezig. In een populair kindertijdschrift Politikin Zabavnik zat er bij elk nummer een kartonnen pop met papieren kleertjes. Dat vond ik fantastisch en ik opende een eigen winkeltje aan huis waarin ik zelfgemaakte kleertjes voor deze poppen begon te verkopen. Toen al hoorde ik regelmatig van volwassenen om mij heen dat ik talent had op het gebied van kledingontwerp.Houston heeft ook een IKEA. Eentje zoals we die allemaal kennen: een kolossale loods in kindvriendelijk blauw en geel langs de snelweg, softijsjes vlakbij het kinderparadijs, gezellige vleesballetjes in het restaurant en vlotte meubels en woonsnufjes uitgestald in een gigantisch doolhof over twee verdiepingen. Toen we de bezorging van een bed wilden regelen, stonden we lang te wachten omdat de IKEA-medewerker een partij spullen moest terugnemen van een stel starters.

Hieronder staat een foto van mijn broer en zus. Een spontane fotosessie leidde, in navolging van de beroemde fotograaf Richard Nixon, tot de afspraak om ze levenslang elk jaar te fotograferen.
Volgend jaar volgt er dus in OER een nieuw portret.

Brief 1 van Tess aan Adil:
http://www.oerdigitaalvrouwenblad.com/pp/story/brief-1-van-tess-aan-adil

Brief 2 van Tess aan Adil: http://www.oerdigitaalvrouwenblad.com/pp/story/het-buitenland-kom-ik-ook...

Brief 3 van Tess aan Adil: http://www.oerdigitaalvrouwenblad.com/pp/story/het-zit-je-genen

Beste Adil,


Dankjewel voor je brief. Je brieven zetten me steeds weer aan het denken. Ze dwingen me om even stil te staan, los van drukke tijden en routine.
Hoe gaat het met je? Heb je al vorderingen gemaakt met plannen voor vrijwilligerswerk? Het boek Al Eeuwenlang een gastvrij volk - Racistisch geweld en overheidsreacties in Nederland (1950-2009) lijkt me interessant. Op het moment heb ik het druk met mijn bachelorscriptie en laatste tentamens van het jaar, maar als dat achter de rug is kan ik hopelijk lekker lezen. Lezen gewoon als vrije tijd ding, wat is dat fijn.


Een groep hoger opgeleide migrantenvrouwen met voor hen op tafel een artikel over cosmetische chirurgie. Als een van de vrouwen de vraag stelt hoe de anderen daarover denken, gaan er twee vingers omhoog. Het klinkt als een bekentenis als eerst de Amerikaanse Jane en daarna de Turkse Aysel vertelt dat ze een kliniek voor cosmetische ingrepen van binnen hebben gezien. Jane kon de diepe lijnen die langs haar mondhoeken ontstonden bij het ouder worden niet langer aanzien en ze heeft ze weg laten werken met fillers. Aysel zegt niet alleen haar flaporen recht te hebben laten zetten. Ze heeft ook een knobbel op de neus laten wegsnijden. Verder had ze nog een zogenaamde beauty spot die naar haar mening te groot was en ook nog op een verkeerde plek zat.
Nu spaart ze voor een ooglidcorrectie.
Syndicate content